Koulutusohjaajat

Heini-Maria Uusikauppila

Heips, olen Heini-Maria (tutummin ihan vaan Heini), puhelias ja positiivinen Kankaanpääläinen. Agilityn harrastamisen olen aloittanut 2009. Aina olin lajista haaveillut, mutta nuorena koiraharrastukset jäivät joukkuevoimistelun viedessä aikani.
Ensimmäisen ikioman koiran myötä (Westie nimeltä Wallu
synt. 2008) pääsin viimein agilityn alkeiskurssille.

Vuonna 2012 perheeseemme hankittiin myös toinen koira, käyttölinjainen Labradorinnoutaja Ava. Se hakee miehelle sorsat ja minulle putket, eli samassa paketissa harrastekoira molemmille.

Agia on kisattu jonkun verran maksi 1-luokassa. Taukoa kisaamiseen on tuonut meidän tytön syntymä ja myös koiran pidempi sairasloma, agilityä harrastaakseen kun koiran täytyy olla terve ja hyvässä kunnossa.

Laji on vienyt minut mukanaan, siinä on kiehtovasti haastetta sekä koiralle että ohjaajalle, vauhtia riittää ja hikikin tulee. Eikä valmiiksi tule koskaan. "Lajin helppous viehättää." Treenaamisesta nauttii sekä koira että ohjaaja, ja suhde omaan koiraan syvenee sen kanssa touhatessa. Lajin ja seuramme myötä olen tutustunut isoon kasaan huippuja tyyppejä!

Tervetuloa joukkoomme!

050-3380701
hm.uusikauppila (a) live.comKatja Salonen

Olen Katja Salonen, agilityharrastaja vuodesta 2002.

Ensimmäinen agilitykoirani oli x-rotuinen Vertti, jonka kanssa uskaltauduin kisoihin vuoden 2004 elokuussa. Kisasimme nelisen vuotta saavuttaen kakkosluokasta kaksi luokkanousuun oikeuttavaa nollatulosta. Kisauran jouduimme lopettamaan Vertin sairastuttua. Vertti lähetettiin koirien taivaaseen keväällä 2009.

Toinen agilitykoirani on etelävenäjänkoira Olga (Mörkölauman Rode), joka niin ikään on saavuttanut oikeuden kisata kakkosluokassa. Olga on jo siirtynyt eläkkeelle ja viettää leppoisia päiviä lenkkeillen ja poikia ruodussa pitäen.

Nykyään treeni-ja kisakavereinani ovat länsigöötanmaanpystykorvat Sakari (FI AVA Ihahhurja Arttur) ja Hermanni (Cimillan Åke Kelpojätkä) mini3-luokassa.

Kouluttajana olen toiminut vuodesta 2005 ja ”urani” aikana tavannut monta ihanaa koira- ja ihmispersoonaa. Omasta puolestani haluan toivottaa kaikki tervetulleeksi mukavan harrastuksen pariin rotuun, ikään ja sukupuoleen katsomatta!

040 512 3344
salosenkatja (a) gmail.comKirsi Vuorenmaa

Aloitin agilityn ensimmäisen koirani kultainennoutaja Nellin kanssa vuonna 1999 ja ensimmäisen kerran kisasin vuonna 2001. Kouluttamaan aloin vuonna 2000 aluksi apuohjaajana. Seuraava agilitykoirani oli Nellin tytär x-rotuinen Miina, joka on nyt jo eläkkeellä.

Tällä hetkellä kisakoirani on australianpaimenkoira Perla (TK3 HK2 RTK2 BH Kariluodon Aroviiriäinen) joka kisaa maksi3-luokassa. Perla on oikea monitoimikoira, joka kisaa myös tokossa EVL-luokassa, rally-tokossa voittajaluokassa ja palveluskoirien hakukokeessa voittajaluokassa. Perlan tytär Pilke (Helmivuoren Pikivälke) on kasvamassa emänsä jalanjäljissä seuraavaksi harrastuskoiraksi.

044 544 4003
kirsi.vuorenmaa (a) gmail.comMiia Kortesluoma

Agilityharrastuksen aloitin vuonna 2001 pinseri Ticon (synt. 2000) kanssa. Ensimmäistä kertaa virallisissa kilpailuissa kisasimme vuonna 2003. Tico eli 12,5 vuotta onnellisena ja erittäin aktiivisena koirana.

Sira (s. -07) jackrussellinterrierini aloitti kilpailu-uransa heti kisaiän tultua täyteen vuonna 2008. Sira on hyväluonteinen ja nopea oppimaan asioita. Kilpailuradalla Sira on ollut erittäin tempperamenttinen, mutta radan ulkopuolella leppoisuutta riittää esimerkiksi vierailuun päiväkodissa lasten iloksi.
Nyt Sira ei enää kilpaile aktiivisesti.

Lisäksi perheeseemme kuuluu vuonna 2010 syntynyt jackrussellinterrieri narttu Nipsu, joka kisaa mini3:ssa agilityä. Nipsusta tuli seuramme ensimmäinen agilityvalio vuonna 2015.

Vuonna 2014 perheeseemme muutti shetlanninlammaskoira Stella (s.2013). Stellasta tuli seuramme kolmas agilityvalio 19.11.2016. Stellan yksi parhaimmista saavutuksista on juokkue-SM kisoissa sija 6. vuonna 2016.

Agility vahvistaa omistajan ja koiran suhdetta sekä on mukavaa yhdessä tekemistä ja liikuntaa. Tervetuloa lajin pariin!

0500 322 171
miiakortesluoma (a) hotmail.comSonja Lehtilä

Olen Sonja Lehtilä, kotoisin Kankaanpäästä, mutta opiskeluiden takia asun nykyisin Porissa. Agilityharrastuksen aloitin vuonna 2007. Agilityn saloihin pääsin tutustumaan karkeakarvaisen mäyräkoiran Jessin (Karkkarin Terttu) kanssa, joka lähti koirien taivaaseen toukokuussa 2015.

Jessin pennun Titan kanssa aloin myös treenaamaan vuonna 2011 ja olemmekin startanneet muutamat kisat. Joulukuussa 2013 vihdoin suurin haaveeni pikku tytöstä saakka toteutui, kun sain vihdoin hankittua ihan oman koiran. Silloin harrastuskaverikseni saapui shetlanninlammaskoira Aida (Safirrubir Winter Pearl). Aidan kanssa kisaan mini3-luokassa ja Titan kanssa mini1-luokassa.

Agility on loistavaa tekemistä yhdessä koiran kanssa ja laji on vienyt minut täysin mennessään. Tervetuloa lajin pariin!

040 5505290
sonja_lehtila (a) hotmail.comJustiina Mahlamäki

Olen Justiina “Jusu” Mahlamäki, vuonna 2000 syntynyt koiraharrastaja Kankaanpäästä.

Agilityn aloitin pikkutyttönä vuonna 2006 bicfri Minin
(Bela Tripple Happinéss) kanssa ja kilpailemaan aloin 2009. Minin kanssa ylsimme kakkosluokkaan asti ja saavutimme mm. nuorten SM- pronssin, nykyisin Mini on ansaitulla eläkkeellä.

Vuonna 2009 kotiin muutti elämäni koira auspai Manta (Glenhouse’s Toccata) jonka kanssa kilpailemme maksi-2 luokassa. Mantan kanssa agility ei koskaan ole ollut helppoa, mutta se on opettanut paljon ja on kehittänyt minua kouluttajana paljon eteenpäin.

Nykyään kilpailen tavoitteellisesti käävil Näpsän (Sarahill Everlasting Love) kanssa mini-3 luokassa. Näpsän kanssa olemme saaneet mahdollisuuden edustaa Suomea Junior European Openissa Slovakiassa, jonka myötä agility on ollut yhä vain suurempi osa elämää.

Vuonna 2016 kotiin jäi Mantan pentu Suttu (Lovely Lion Sopivasti Sotkettu) joka vasta opettelee agilitykoiran elämää. Agility on ehdoton intohimoni, mutta harrastan myös tokoa, junior handleria sekä rally-tokoa. Näyttelyissä käyn aktiivisesti esittämässä muiden koiria useammin kuin omiani. Haluan toivottaa kaikki tervetulleiksi tämän herkän ja vauhdikkaan lajin pariin!

040 197 2883
justiina.mahlamaki (a) kyll.fiArja Mahlamäki

Olen Mahlamäen Arja, pitkään juoksennellut, yleensä koiran perästä vähemmän ehtinyt edelle. Aloittelin jo ennen Justiinan syntymää Bichon Frise Roosan kanssa ja kun Justiina oli kuuden ikäinen jatkettiin uudella innolla ja pääosin Dumban ja Minin kanssa, Kirsin koutsaamana, mentiin monta vuotta.

Koskaan ei pitänyt kisaradoille eksyä, mutta kun Kirsi sanoi, että kaikkien muiden ohjaajien ryhmäläiset kisaavat niin tokihan meidänkin sitten piti yrittää. Ensimmäiset viralliset kisat 2009 olivatkin niin huippu juttu, kun tuli yksi nollatulos ja sijoitus 2. molemmilta radoilta kotiinviemisinä, että kipinähän siitä iski. Dumban kanssa kisailtiin kakkosiin asti, välillä toki Justiina oli ohjaajana, mutta sitten Dumban vauhti hiipui ja sairaus iski. Dumba säilyy aina muistoissa ”elämäni bichon frisenä”.

Toki meillä on radalle opetettu muitakin ”seurakoiria”, pikkusen kisattukkin. Nälkä kasvaa syödessä ja niin on agikoirat vaihtuneet rodultaan hieman potentiaalisemmiksi , jopa niin että koutsin on hankala pysyä perässä. Kunhan tämä iänikuinen opiskelu loppuu ja vähän miten oma selkä kestää, niin koulunkäyntiä jatkaa vain koirat, ja radalla pitäisi näkyä Amerikan mini paimenkoirat Maisa (kisaa kakkosissa) ja Räxy sekä Australianpaimenkoira Missi.

Agility on loistavaa tekemistä koiran kanssa. Se vaatii monta monta oppituntia ja aina löytyy uutta treenattavaa.

044 9891225
arjamahlamaki (a) gmail.comMarika Saarinen

Olen Marika Saarinen, myöhäisherännyt koiraharrastaja, agilityharrastaja vuodesta 2012.

Perin agility-harrastuksen tyttäreltäni tämän lähdettyä ”maailmalle”. Ajattelin agilityn olevan mukavaa tekemistä Bono
-koiramme kanssa. Kilpailu-urasta emme aluksi edes haaveilleet. Bono (Trindy´s Star Material) piti agilitystä ja vauhtikin lopulta löytyi. Minä pidän uuden oppimisesta ja vasta-alkajalle tässä urheilulajissa oppimista riitti. Virallisissa agility-kisoissa starttasimme ensimmäisen kerran keväällä 2015. Nyt kisaamme maksi 3 –luokassa. Samana keväänä aloitimme myös palveluskoira– ja toko-kisauramme.

Australianpaimenkoira Eppu (Helmivuoren Serpentiniitti,
synt. 14.3.2016) opettelee kanssani agilityn alkeita.
Agility-kouluttajana aloitin syksyllä 2016.

Treeneissä nähdään!

marika.saarinen (a) hotmail.fi